0264 777 16 85
Sosyal Medya Hesaplarımız

Halıdan Kola Lekesi Nasıl Çıkar?

Vatan » Blog
15 Ağustos 2020
11 kez görüntülendi

Halıdan kola lekesi nasıl çıkar adlı makalemizde size ev ortamında uygulayabileceğiz basit yönemtler ile yapabilecekleriniz için kısa bilgiler paylaştık bir çok halı türü ve iplik dokusu vardır bu yüzden bu makalede verilen bilgiler bazen işinize yaramayabilir veya hassas iplik yapısına sahip halılarınızda burada verilen uygulamaları yapmamanız gerekebilir buradaki yöntemler sadece standart makine halısı ve türleri için geçerli bir uygulamadır.

 

Ücretsiz Profesyonel Destek

Dilerseniz işletmemizi arayarak ücetsiz profesyonel destek alabilirsiniz. Biz ister müşterimiz olsun ister olmasın bizi arayan herkese bildiklerimizi ücretsiz paylaşıyoruz gönül rahatlığı ile hiç çekinmeden bizi arayarak halı yıkama, koltuk yıkama, perde yıkama konusunda merak ettiğiniz bir çok konuda bilgi alabilirsiniz.

 

Kola ve benzeri meşrubatlar sıklıkla içtiğimiz içeceklerdendir. Fakat halılarımıza döküldüğünde hiç hoş olmayan bir görüntü olur. Kola lekesi kolay lekelerdendir,bu yüzden sıkıntı yapmanıza gerek yok. Peki, kola lekesi halıdan nasıl çıkar?

 

Halı üzerine dökülen kola lekelerinin çıkarılması için birçok uygulama kullanılır. Bu uygulamaların nasıl yapılacağı konusunda her türlü detaya dikkat etmek gerekmektedir.

 

Kola Lekesini sirke ve deterjan ile çkarma

Gerekli malzeme ve araçlar

  • Temizlemek için havlu
  • Sprey şişesi
  • Bulaşık yıkama sıvısı
  • Boş kase
  • Sünger
  • Ilık su
  • Sirke
  • Kağıt havlu

Kola yiyeceklerin yanında sık şekilde tüketilen bir içecektir. Şeker içerikli bir ürün olduğu için lekelerinin çıkarılması oldukça zordur. Bu tarz sorunlarda aşağıda bulunan adımların tek tek takip edilmesi gerekir.

Kola lekesi çıkartmak için yapılacak olan en önemli adım lekenin fazlalığının alınmadır. Bu fazlalığın alınması ile daha kolay işlem yapılır.

 

Halıdan kola lekesi nasıl çıkar?

Halıdan kola lekesini kolay şekilde temizlemek için kağıt havlu yardımı ile dökülen fazla sıvıyı hemen almak gerekir. Ardından bir kasenin içine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı eklenir. Üstüne 2 fincan ılık su katılır ve iyice karıştırılır. Sonra 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir ve tekrardan karıştırılır. Elde edilen sıvı karışım sprey özelliği bulunan şişeye boşaltılır. Bu karışım lekeli bölgeyi püskürtülür ve 2 dakika bekletilir.

 

Halıdan kola lekesi nasıl çıkar?

Ardından ıslak olan sünger ile halıdan kola lekesini çıkartmak için silme işlemi yapılır. Sünger ile yapılacak olan ovma işlemi esnasında sprey şişedeki karışım sıkılır ve lekeler çıkar. Lekenin tamamen silinmesinden sonra temizlenen halıdan sirkenin ve bulaşık sıvısının çıkartılması için duru ve sünger ile silinir. Temizlenen halı doğal yollar ile kurutulur. Bu uygulama yün halı içinde kullanılmaktadır.

  • Havlu
  • Islak elektrikli süpürge
  • Tereyağı bıçağı
  • Sıvı bulaşık makinesi
  • Sprey şişesi
  • Soğuk su

 

Kola lekesi kurumuşsa bıçak ile kazımak

Halı üzerinde bulunan kola lekesi kurumuşsa tereyağı bıçağı yardımıyla iyice kazınır. Bu sayede fazla ve kuru olan lekenin belli bir kısmı çıkar. Hazırlanan sprey şişenin içine 1 çorba kaşık bulaşık deterjanı ve 1 bardak su eklenir.  Sprey şişenin içine koyulan karışım iyice sallanmalı ve karışmalıdır.

 

Ardından lekenin üzerine püskürtülür ve bekletilir.  Beklemenin ardından temizleme havlusu ile yüzey kolay şekilde silinir. Havlu durulanır ve halı üzerinde bulunan kola lekesi birkaç kez daha silinir. Kola lekesi kolay temizlenen halı üzerinde iyice silindikten sonra vakumlu ıslak süpürge yardımı ile iyice yıkayın.

 

Halı üzerinde bulunan kola lekesini vakumlamak

Halı üzerinde bulunan kola lekesi çıkartımı için süpürge ile iyice ıslatılmalı ve vakumlanmalıdır. Vakum ile halı üzerinde kalan sular iyice çekildikten sonra nemli bir havlu üzerine serilir ve bu şekilde 4 ila 5 saat bekletilir. Ardından kolay temizlenen halı üzerinde lekenin kalmadığını gözlemleyebilirsiniz. Bu uygulama hızlı ve kolay şekilde sorunların ortadan kalkmasını sağlar.

 

Hidrojen Peroksit Uygulaması

Gerekli Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı hidrojen peroksit
  • 3 çorba kaşığı ılık su

1 çorba kaşığı hidrojen peroksiti 3 çorba kaşığı ılık suyla karıştırın. Hidrojen peroksit, % 3 H2O2 içermelidir.  Bu karışım halının üzerine sürülür ve belli bir süre beklenir. Ardından temiz bir bez yardımı ile iyice silinmelidir. Lekelerin çıkmasından sonra su ve temiz bez ile leke olan bölgede durulanma işlemleri yapılır. Durulama işlemleri gerekirse birkaç kez tekrarlanmalıdır.

 

Bu sayede hidrojen peroksit kalıntıları halı üzerinden tamamen çıkar. Bu ürün eczanede kolaylıkla bulunabilecek olan bir üründür. Hidrojen peroksitin beyazlatma etkisi olduğu için açık olan halı üzerindeki lekeleri hızlı ve kolay bir şekilde çıkartır. Amonyak alkali olan bir üründür. Kolay şekilde marketten bile temin edilir. Ürünün kullanımı konusunda yukarıda bulunan detaylar kesinlikle atlanmamalıdır.

 

Halıdan kola lekesi nasıl çıkar adlı makalemizde ev veya iş yerinizde kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz pratik bilgiler verdik sizden ricamız halınız hassas veya önemli ise burada verelien bilgiler ile kendiniz bu işlemi yapmayın